Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

The September Issue

Κι ετσι τελειωσε το καλοκαιρι.Ειχε καταντησει κουραστικο ως ενα σημειο και περιμενες την αλλαγη ανυπομονα.Αλλαξε ο καιρος.Το υπερβολικα ζεστο καλοκαιρι εδωσε τη θεση του σε ενα μελαγχολικο φθινοπωρο.Ολα μπαινουν στη σειρα και επιστρεφουν στην πραγματικοτητα.Σα να ειναι το καλοκαιρι ενα ονειρο απο το οποιο ξυπνας με ανεβασμενη διαθεση,μεχρι αυτο το συναισθημα να καταποντιστει απο την καθημερινοτητα και τη ρουτινα.

Ξυπνας.Τουλαχιστον ξυπνησες.Στο σπιτι,αυτοι οι 4 τσιμεντενιοι τοιχοι ειναι ιδιοι με χτες.Αχρωμοι.Πεινας,αλλα δεν ξερεις τι ακριβως θελεις.Ολα ειναι αγευστα.Στη δουλεια σκοτωνεις απλως την ωρα σου.Δεν εχεις και κατι αλλο να κανεις εξαλλου.Σχεδια για εξοδους,παρτυ,ποτα και τσιγαρα.Μηπως ξεφυγαμε λιγο?Μονο λιγο.Ακομα και ο υπνος ειναι μετριος.

Τελευταια λιγοστευουν και οι φιλοι.Καποιοι πανε με διαφορετικη ταχυτητα και αλλοι βρισκονται σε αλλη συχνοτητα.Κανενας συγχρονισμος.Μερικοι παλι πανε μακρια αφηνοντας την καθημερινοτητα λιγο λιγοτερη απο πριν.Θα σου λειψουν.Οι ανθρωποι ομως παντα φευγουν.

Προσπαθεις να προσαρμοστεις στα νεα δεδομενα.Καλυπτεις τα κενα με αντικαταστατα.Λιγη καταναλωτικη μανια για να νιωσεις το συναισθημα της ανανεωσης.Λιγο ποτο για να ζαλιστεις,να ξεχαστεις.Λιγο φλερτ για να νιωσεις ποθητος.Λιγη παρεα με γνωστους για να μη νιωθεις μοναξια.Τιποτα ομως δεν ειναι αρκετο γιατι ειναι απλα αντικαταστατα.Φτηνες απομιμησεις της πραγματικοτητας.

Αναρωτιεσαι τι εκανες λαθος.Πού στραβωσαν τα πραγματα?Ισως πηρες καποια λαθος στροφη και βρεθηκες στην ακριβως αντιθετη κατευθυνση απο τον προορισμο σου.Και ομως διαβαζες τον χαρτη σωστα αλλα ηταν ψευτικες οι πληροφοριες που σου εδινε.Κι ενω η πυξιδα σου εδειχνε προς την αντιθετη κατευθυνση,εσυ την αγνοησες και εμπιστευτηκες τον χαρτη.

Την ανοιξη ανθισες για να δωσεις καρπους το καλοκαιρι.Ειναι φθινοπωρο και εισαι σε λαθος μερος.Και οπως τα φυτα χρειαζεσαι το καταλληλο εδαφος και κλιμα για να ανθισεις και να καρποφορησεις ξανα.Τωρα τα φυλλα σου πεφτουν και παραμενεις γυμνος.

3 σχόλια:

zwadi είπε...

apla teleio.........

Lolita είπε...

efxaristo pl sis alla apo esena de metraei!krineis ipokeimenika! :P

ViCo είπε...

ontws..apla...teleio!!vana einai apo t pio wraia pragmata p exw diavasei!!pragmatika!:)