Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ψεμματα...

Ψεμματα...
Αναρωτιεμαι τελευταια τι κανει εναν ανθρωπο να κρυβει την αληθεια...?
Λεμε ψεμματα για να προστατευσουμε καποιον αλλα μεχρι που μπορουμε να φτασουμε?Αξιζει σε τελικη αναλυση αυτος ο καποιος να χαλασουμε την υποληψη μας και να εξαπατησουμε καποιον αλλο?
Γιατι λεμε ψεμματα σε εκεινους που αγαπαμε?Τους προστατευουμε ή τους καταδικαζουμε σε μια ζωη αγνοιας?Και οταν εκεινοι μαθουν την αληθεια θα μας συγχωρεσουν?
Τα ψεμματα πληγωνουν.Οσο αθωα και να ειναι παντα αφηνουν σημαδια στην ψυχη μας.Οταν μια φορα λεμε ψεμματα μετα δε μας σταματαει κανεις για να το κανουμε και δευτερη φορα...Οταν πουμε ενα ψεμμα πρεπει να πουμε και αλλο και μετα αλλο κ παει λεγοντας για να καληψουμε ολα τα προηγουμενα.Στο τελος δημιουργειται ενας ιστος απο ψεμματα τον οποιο τον εχουμε υφανει μονοι μας και το χειροτερο ειναι οτι δε μπορουμε να ξεφυγουμε.Ειμαστε τελικα θυματα της ιδιας μας της πλεκτανης.
Ψεμματα...
Τελευταια νιωθω πως εχω μπλεχτει και εγω σε εναν τετοιο ιστο και δεν ειναι καν απο τα δικα μου ψεμματα...Ειναι σα να εχουν συνεννοηθει ολοι μεταξυ τους να με θεωρουν ηλιθια και να με δουλευουν μαζι.Δεν μπορω πια να ξεχωρισω την αληθεια απο τα ψεμματα γιατι τα ατομα που εμπιστευομαι ειναι λιγα.Δεν ξερω σε τι να πιστεψω,σε ποιον να πιστεψω...Η καρδια μου θελει να πιστεψει και η λογικη της λεει "Σκασε εσυ.Την πατησες ηδη πολλες φορες γιατι εκανες αυτο που ηθελες".
Προδοσιες,θαψιμο,κουτσομπολιο,κακιες...Και μετα απογοητευση,λυπη,θυμος...Θελω για μια φορα καποιος να με κοιταξει στα ματια και να πει την αληθεια.Τοσο απλο ειναι...Την αληθεια μπορω να τη συγχωρησω...Τα ψεμματα ποτε.
Ειναι θλιβερο να κοιτας μια φιλη σου στα ματια και να ξερεις οτι σου λεει ψεμματα και ειναι ακομα πιο θλιβερο να αγαπας ενα ατομο παρα τα ψεμματα που σου εχει πει αλλα να φοβασαι τον πονο που θα προκαλεσουν τα επομενα ψεμματα.Να θελεις να ειναι παλι ολα καλα οπως πριν αλλα δε γινεται γιατι ολα εχουν αλλαξει και ποτε δε θα ειναι τα ιδια.Να θελεις να μιλας σε αυτα τα ατομα και να μη μπορεις γιατι και τη συγχωρεση σου να ζητουν δεν παλευουν για σενα.Αντιθετα σε αφηνουν να φυγεις ακομα πιο μακρια.Ισως να μην ενδιαφερονται.Ισως να μη τους νοιαζει.Εσυ ομως εισαι εκει και τους κοιτας στα ματια...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ συνέχισε να είσαι ειλικρινής με τον εαύτο σου και οι άνθρωποι γύρω σού πού σε πλήγωσαν με τα ψέματα τους στο τέλος θα καταλάβουν το λάθος τους θα ζητήσουν συγχώρεση καί θα τούς είναι δύσκολο να ξαναπούν ψέματα.

Lolita είπε...

Αυτο κανω και θελω να ελπιζω οτι με τον καιρο τα πραγματα θα αλλαξουν...