Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο,ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Η εγγύηση,οι οδηγίες και η λήξη είναι 3 χαρακτηριστικά της αγοράς.Η εγγύηση εξασφαλίζει τον αγοραστή.Οι οδηγίες βοηθούν στην καλύτερη χρήση του προϊόντος.Η ημερομηνία λήξης στοχεύει στην προστασία του καταναλωτή.Αυτός είναι ο γενικός κανόνας.


Στην "αγορά" του έρωτα τα πράγματα είναι ολίγον διαφορετικά:


1.Ο έρωτας δε συνοδεύεται από οδηγίες χρήσεως.Είναι συναίσθημα σαρωτικό που συνορεύει με την τρέλα και μάχεται τη λογική.Συχνά κάνουμε λάθη ή παράλογες κινήσεις.Να μαθαίνεις από τις αναποδιές ίσως είναι η μοναδική συμβουλή.


2.Οι σχέσεις που κάνουμε δε συνοδεύονται από την αντίστοιχη εγγύηση αγοράς.Κάνεις μια επιλογή και με αυτή πορεύεσαι.Αν αποδειχθεί ελαττωματική,ούτε λόγος για αντικατάσταση.Μάλλον την επόμενη φορά δε θα εμπιστευτείς τον ίδιο κατασκευαστή.


3.Μια κατηγορία προϊόντων έρχεται με ημερομηνία λήξης.Ο κατασκευαστής προτείνει την ανάλωση πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να αποφευχθούν οι παρενέργειες.Στις σχέσεις η ημερομηνία λήξης δεν αναγράφεται,αλλά διακρίνεται.Σε κανένα δεν αρέσει μια μπαγιάτικη σχέση,το πιθανότερο είναι να το προκαλέσει δηλητηρίαση.


Η "αγορά" του έρωτα λοιπόν δεν παρέχει καμία ασφάλεια,ούτε υπάρχει πεπατημένη οδός να ακολουθήσεις.Ξέχνα την εγγύηση του ενός χρόνου,την αντικατάσταση και την επιστροφή.Δε μπορείς να εξαλείψεις τα ελαττώματα μιας σχέσεις,αλλά μπορείς να την αναβαθμίσεις.Η στασιμότητα είναι ο παράγοντας εκείνος που κάνει την ημερομηνία λήξης αισθητή.Και στην αγορά τα προϊόντα που δεν εξελίσσονται τελικά ξεπερνιούνται από τους ανταγωνιστές τους και αποσύρονται από την κυκλοφορία.

1 σχόλιο:

O astegos aggelos... είπε...

Πόσο αληθινή κι εύστοχη η "σύγκριση" προϊόντος κι έρωτα !!!
Μ'αρέσει!