Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μια φορά και τον κακό μας τον καιρό...

Η Ραπουνζέλ κόντεψε να καραφλιάσει για να ανέβει ο πρίγκιπας της στον πύργο και να την ελευθερώσει. Η Ωραία Κοιμωμένη κοιμόταν και η τύχη της δούλευε. Η Χιονάτη έπαθε τροφική δηλητηρίαση και αντί να την τρέξουν στα επείγοντα περίμεναν τον πρίγκιπα. Και μετά έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Όλα ξεκινάνε περίπου στην ηλικία των 6. Βρίσκεσαι στο στάδιο  Πριγκίπισσες της Disney και η πλύση εγκεφάλου πάει σύννεφο. Ξανθές πριγκίπισσες με τέλειες αναλογίες που βρίσκονται στον έσχατο κίνδυνο. Όλες έχουν ένα κοινό: τον πρίγκιπα. Όλες σώζονται και καλοπαντρεύονται. Και εκεί τελειώνει το παραμύθι. Δε θα μάθεις ποτέ για τα ελαττώματα του Mr. Perfect και τις περιπετειούλες που είχε, ούτε για τα κιλά που πήρε η πριγκίπισσα μετά το γάμο και τα παιδιά που έκανε για να τον κρατήσει.
Μεγαλώνοντας περιμένεις να βρεις τον τέλειο άντρα, την τέλεια σχέση, την τέλεια δουλειά, το τέλειο σπίτι, την τέλεια ζωή. Στην πορεία βρίσκεις τον μέτριο άντρα ,τη μέτρια σχέση, τη μέτρια δουλειά, το μέτριο σπίτι, τη μέτρια ζωή και δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένη. Πάντα θες κάτι παραπάνω.

Ποτέ δεν εκτιμάς αυτό που έχεις. Χάνεις το παρόν ψάχνοντας για το μέλλον. Η τωρινή σου σχέση είναι απλώς μια στάση πριν το τέρμα .Η δουλειά σου είναι προσωρινή μέχρι να έρθει η ευκαιρία σου. Το σπίτι σου δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει εσένα και τις φιλοδοξίες σου. Και γκρίνια, γκρίνια , γκρίνια…

Η ζωή δεν είναι ροζ. Έτσι τη βλέπεις εσύ μέσα από τη φούσκα σου. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πονάνε ,κλαίνε ,γελάνε, είναι άσχημοι ,έχουν βρώμικα ρούχα ,δε χρησιμοποιούν τα μαλλιά τους ως σκοινί, αποτυγχάνουν, πέφτουν, σηκώνονται, δεν έχουν άσπρα άλογα και τεράστια παλάτια, δεν έχουν τέλεια μαλλιά και παρανοϊκά κάτασπρες οδοντοστοιχίες.

Στην πραγματικότητα ο πρίγκιπας είναι άνεργος πτυχιούχος που στα 30 του ζει ακόμα στο ‘παλάτι’ των γονιών του . Καβαλάει ένα άσπρο smart , τις δόσεις του οποίου θα πληρώνει για χρόνια ο μπαμπάς του, και δεν έχει six pack.

Στην πραγματικότητα η Ραπουνζέλ κόβει τα μαλλιά της πάνω  σε μια εφηβική επανάσταση και το σκάει από τον πύργο μόνη της. Η Ωραία Κοιμωμένη κάνει θεραπεία για την αϋπνία  και η Χιονάτη  παντρεύεται τον Γκρινιάρη. Η Σταχτοπούτα ιδρύει κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών και η Πεντάμορφη πάσχει από Stockholm Syndrome.

Η ζωή δεν είναι τέλεια, αλλά έχει τέλειες στιγμές. Μη τις χάσεις κυνηγώντας παραμύθια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: